вторник, 26 юни 2012 г.

Финиъс и Фърб

„Финиъс и Фърб“ (на английскиPhineas and Ferb) е американски анимационен сериал на телевизията Disney Channel, номиниран за награда Еми, въртящ се около двама доведени братя и техните приключения отвъд въображението в задния им двор през лятната ваканция. Световната премиера е на 1 февруари 2008 г. Това е първият оригинален сериал на Disney Channel, който започва едновременно по целия свят.







  • Финиъс Флин (Винсънт Мартела)- Главният герой. Финиъс и Фърб винаги строят почти невъзможни неща. Неговите известни реплики са: "Ей, къде е Пери?", "Фърб, знам какво ще правим днес!", "Ето те Пери".
  • Фърб Флечър (Томас Сангстър)- Доведеният брат на Финиъс. Фърб не говори много и е повече по работата.
  • Кендис Флин (Ашли Тисдейл)- Сестрата на Финиъс. Тя винаги се опитва да натопи момчетата пред майка си, но винаги нещо ѝ пречи ,най-често заради "-инаторите"на Дуфеншмърц. Кендис си пада по Джереми. Кендис също може и да пее.
  • Изабела Гарсиа-Шарпио (Алисън Стоунър)- Приятелка на Финиъс и Фърб. Тя харесва Финиъс. Нейната реплика е "Какво правиш?". Също така е водачка на скауттска група и тя и приятелките ѝ помагат на Финиъс и Фърб
  • Пери Птицечовката, Таен агент Пи ( Дии Брадли Бейкър )- Домашното животинче на Финиъс, което прилича на глупава птицечовка, но е таен агент, работещ за O.W.C.A. (която използва животни за тайни агенти). Врагът на агент Пи е Д-р Хайнс Дуфеншмърц.
  • Д-р Хайнс Дуфеншмърц (Дан Повенмире)- Врагът на агент П. Той винаги строи странни оръжия, които обикновено завършват на "-инатор" и се опитва да завладее района на Трите щата . Често някоя история или спомен за разказване предизвиква сътворяването на машината, която д-р Дуфеншмърц прави. Има си дете на име Ванеса. Тя е на 16 години и подобно на Кендис се опитва да накара майка си да повярва, че баща ѝ е зъл гений.
  • Линда Флин (Каролин Рий) - Майката на Финиъс и Кендис. Тя е омъжена за Лорънс Флечър. Тя най-често не успява да види какво правят Финиъс и Фърб.
  • Джереми Джонсън (Мичъл Мусо)- Приятел на Кендис. Той си пада по нея, и в "Summer belongs to you" те се целуват. Той си има сестричка на име Сузи, която прави бели на Кендис в присъствие на брат си, но в един епизод се оказва че прави тези пакости за да контролира Джереми, иначе си е нормално дете.
  • Стейси Хирано (Кели Ху) – най-добрата приятелка на Кендис. Тя винаги дава съвети на Кендис в лоши моменти.
Те не винаги са добри.




Главният сюжет се концентрира върху Финиъс и Фърб, втори сценарий включва Кендис и нейните приятели, и трети включва Таен агент Пи (Пери птицечовката) и доктор Хайнс Дуфеншмърц. Финиъс Флин и Фърб Флечър са двама братя специалисти по дигиталната техника, които живеят с тяхната по-голяма сестра Кендис и техните родители Линда Флин и Лорънс Флечър. Братята намират себе си за недоволни от прекарването на лятната им ваканция извън училище и така те се захващат с невероятни и често неземни действия (с други думи правят филм, събират отново рок-група, състезават се с коли, правят космическа обсерватория и др.), само и само да внесат вълнение към ваканцията си. Сестра им Кендис е наясно за техните необикновени занимания и ПОСТОЯННО се опитва да ги провали или както казва Кендис :"този път ще спипам братята си!"


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място за коментара ви