петък, 28 декември 2012 г.

Новогодишна украса


  • 1

Коледните еленчета са най-новите ни ЕКО играчки за Коледа. Можете да си направите всичките 9 еленчета – ако съберете толкова празни ролки… защото на нас ни се оказа лек проблем. Лесно се режат сгъват и оцветяват. Единственото, което се добавя  след  това е червеното носле – то е боядисано памучно топче за декорация.
Сплескайте рулото, така че да стане плоско.
Изрежете, като гледате шаблона на първата снимка – по червената пунктирана линия. Прегънете за да оформите гръбчето  там може и да залепите). Нагънете след това и рогата. Еленчето е готово. Остава да му поставите очи и носле.

  • 2
Специално търсих рецепта, на която тестото да може да се моделира по този начин…. Прекрасно е за работа от деца – меко, пластично – получават се какви ли не формички. Използват се и два цвята – бяло и кафяво.
РЕЦЕПТАТА Е:
170 гр. масло
3/4 чаша. захар
3 жълтъка
1 ч.л. ванилия
2 ч. брашно
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. какао
Маслото се разбива със захарта, добавят се жълтъците, ванилията и се размесват. След това се добавя брашното със солта. Замесва се тесто. Ако е необходимо, се добавя още малко брашно в тестото, така че да  стане приятно за работа.
Тестото се разделя на 2 части, като едната смесваме с какаото.
Пекат се 15-18 мин в предварително загрята фурна на 180 – 200 градуса. Готови са, когато краищата им започнат леко да порозовяват.
Оставете ги в тавата да поизстинат около 5 мин, защото при изваждане от фурната могат да се счупят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място за коментара ви