неделя, 20 януари 2013 г.

ПАРИЖ-ГРАДА НА ВЛЮБЕНИТЕ


Париж е първостепенен център на културата в световен мащаб. В Париж се намират над 150 музея, като Лувъра, както и забележителни места и сгради, като Шанз-Елизеи Айфеловата кула. Градът е и един от най-важните конгресни центрове, модаталуксагастрономията и на любовните пътешествия. Парижките сцени предлагат голямо разнообразие от спектакли (театрални и оперни), а киносалоните − избор на филми от цял свят.
Нощният живот има много центрове: Шанз-ЕлизеПлощада на БастилиятаПигал, улица Муфтар, улица Оберкамф, известна с многобройните си барове, квартал Маре, Бют-о-Кай, Площада на РепубликатаЛатинския кварталХалитеМонпарнас и др.

Музеи [редактиране]

В Париж се намират не по-малко от сто музея, а в региона Ил-дьо-Франс още сто и десет, съставляващи голяма и разнообразна музейна сбирка.
Многовековна столица с богато историческо наследство, Париж привлича многобройни посетители. Най-старият, най-голям и богат музей е Лувърът. Посещаван от 8,3 милиона туристи годишно, това е най-посещаваният музей на изкуството в световен мащаб. Други известни музеи са Националния музей за съвременно изкуство (в центъра Жорж Помпиду), Музея Орсе, посветен изключително на импресионизма. В близост до Париж се намира Версайския дворец, стар кралски замък, построен отЛуи XIII и Луи XIV и резиденция на френските крале от XVII до XVIII век. Замъкът и паркът на двореца са част от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО[26].
Сред известните музеи е и Пантеонът, бивша църква, където се намират тленните останки на големи държавни мъже и дейци на науката и изкуството, като Виктор Юго,ВолтерЖан МуленЖан ЖоресМария Кюри и други.

Ново

Здравейте;сигурно видяхте новия фон на блога.
харесва ли ви?пишете коментар за новия ни облик
Този път ще публикуваме за градове и техните забележителности.
Понякога може да пишем името на града и да слагаме само снимки!
ДАНО ВИ Е ИНТЕРЕСНО.

събота, 12 януари 2013 г.

Здравейте

Искам да ви кажа,че с Лорето едва ли ще можем да публикуваме толкова често,но каквото можем ще правим.Също така и,че някой е сменил паролата на Лорето и тя не може да влезе в блога :(

сряда, 2 януари 2013 г.

Приблизително скоро :P

Здравейте искам да ви кажа,че съвсем скоро фонът и темите на блога ще бъдат сменени.

ТОВА Е ЗА СЕГА ОТ МЕН

                                                                                                       ДО СКОРО:РАДИНКА

вторник, 1 януари 2013 г.

Честита Нова Година

photo of Новата 2013 година започва от Азия


Новата година започва от Азия: островите на Южния Пасифик, следвани от Нова Зеландия и Австралия с традиционните фойерверки в пристанището на Сидни. Петнадесет пъти ще я посрещнат на Международната космическа станция в орбита, съобщи БГНЕС.

За първи път в Мианмар, будистката страна, която излиза от десетилетия на изолация, ще празнуват както на повечето места по света - с пиротехническо шоу. Този път то е планирано в Рангун с участието на 50 хиляди души.
Повече от 1,5 милиона души вероятно ще присъстват на фойерверките, които осветяват небето всяка година в Сидни. Спектакълът е създаден през 2012 г. и озвучен от звездата Кайли Миноуг.

"Честването на Нова Година в Сидни е известно по целия свят и се гледа от повече от един милиард души, не само защото това е първото голямо шоу за 2013 г., но и защото то е най-красивото" , разтръби кметът на морския град.

В Япония, семейства традиционно се възползват от тези няколко дни, за да посетят храмовете, преди да застанат семейно пред телевизионните екрани за последното предаване в годината "Koхаку Ута Гасен", което гледат 40% от японците.

В Дубай огромен дъжд от фойерверки ще освети 200-етажния небостъргач Бурж Халифа, най-високата кула в света, на фона на симфоничната музика, изпълнена на живо от Пражката филхармония.

За столицата на Русия се очертава истинска зимна виелица, а тържествата в европейската част на Русия, се ознаменуват с фойерверки над Червения площад в Москва.

Два часа след това е ред и на България. В столицата София е станалият вече традиция площаден концерт "Сцена под звездите", предаван пряко по държавната телевизия.

Новата 2013 г. минава през Европа и след това се появява над Темза в Лондон.

Преди това са фойерверките в Париж, където десетки хиляди хора, включително много туристи, са на Шан-з-Елизе и в подножието на Айфеловата кула, за да отпразнуват прехода към 2013.

В Берлин германският канцлер Ангела Меркел ще предупреди сънародниците си, че икономическата среда ще бъде "по-трудна" през 2013 г., отколкото през 2012 г., призовавайки към "търпение" и "смелост" в обръщението си за Новата година. Но вероятно германците ще празнуват, както си знаят.

Дакар ще предложи "най-големите фойерверки" в историята си по време на "пиромузикално шоу", което ще бъде пуснато от четири корабчета закотвени в океана, на около 300 м от брега на сенегалската столица.

От другата страна на Атлантическия океан стотици хиляди хора се очакват на Таймс Скуеър в Ню Йорк, за да присъстват на традицията повече от век - спускане в продължение на 60 секунди преди полунощ на многоцветна кристална топка.

Шоуто ще бъде домакин на успешните певици на годината: Тейлър Суифт, Карли Рей Йепсен и неизбежния рапър от Южна Корея, Пси, чийто хит "Gangnam Style" премина един милиард гледания в YouTube, което си е рекорд.

Тук към крайния час на годината демократи и републиканци трябва да са стигнали до споразумение по кризата в бюджетната политика, наречена "фискална скала".
В Рио де Жанейро 16-минутни фойерверки ще се виждат от плажа Копакабана, пише АФП. Там температурата приближава 40 градуса.
Екипажът на Международната космическа станция ще посрещне Нова година 15 пъти: първият път, когато прелита над Нова Зеландия , а последният на 1 януари, когато е над Тихия океан източно от Австралия.

Най-хубавото обаче е традиционната надежда на всички хора по света за по-добра, по-мирна, по-честита Нова година!