Тук ще публикуваме вкусни рецептички
СОК ОТ ДИНЯ С МАЛИНИ И МЕНТА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1/2кг. диня
5 листенца мента
175гр.малини
начин на приготвяне:
Меката част на динята се почиства от семките и нарязва на парчета.
Ментата се нарязва на ситно и заедно с малините и динените парчета се пуска в блендера или миксера.
Полученият микс се прецежда и налива във високи чаши. По желание всяка чаша може да се украси с листенце от мента.
ШОКОЛАДОВ ШЕЙК
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 100 мл. мляко
- 2 с.л. шоколадов сладолед
- 1 с.л. шоколадов топинг
- за украса:
- сметана и една коктейлна черешка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Празната коктейлна чаша се украсява с шоколадов топинг от вътрешната страна като се капва по малко в горния край и се оставя да се разтече по стената на чашата, докато се образуват интересни шарки. Млякото и сладоледът се разбиват в шейкър с лед и се изсипват в украсената чаша. Завършва се с малко сметана отгоре, върху която се поставя коктейлна черешка.
СМУТИ ОТ МАНГО:
- 1 манго
- 200 г лед
- 100 мл. вода
- 1 с.л. захар
Мангото (1 бр) се обелва и нарязва на малки парченца. Продуктите сe слагат в блендер и се пасират за минута, минута и половина.
ЧИЙЗКЕЙК
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 250 г сметана (за разбиване)
- 1 ч.ч. захар
- 200 г сирене тип Дунавия
- 1/2 ампула ванилия или ванилова захар
- 1/2 ч.ч. разтопено масло или маргарин
- 220 г чаени бисквити (1 пакет)
- 100 г топинг по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбива се сметаната със захарта и ванилията след това към тях се добавя сиренето, което е намачкано предварително. Разбива се до получаването на хомогенна смес. Бисквитите се смилат или натрошават и се разбъркват с разтопеното масло. След това се разстилат във форма за торта (диаметър 24 см) и върху тях се изсипва бялата смес. Залива се с топинг и се оставя в хладилника. След половин час е готов за консумация.
ЛЯТНА ЯГОДОВА НАПИТКА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ягоди - 1 ч.ч
- захарен сироп-2 с.л.
- 1 лимон
- газирана вода-1 ч.ч.
- лед-2-3 кубчета
Приготвяне на Лятна ягодова напитка
Почистваме хубаво плодовете и ги нарязваме на ситни парченца. Разпределяме ги в две чаши.Отгоре сипваме па 1 с.л. захарен сироп. Изстискваме лимона и сипваме пресния лимонов сок при ягодите.Оставяме на хладно за 30 минути. Доливаме с газирана вода, слагаме лед и поднасяме.
РЕДЕНИ БИСКВИТИ С ШОКОЛАД
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
| |
Начин на приготвяне
Правоъгълна форма за кекс се покрива с найлоново фолио. В тенджерка се слагат нарязаните на парчета два вида кувертюр и кокосова мазнина, налива се сметаната и се загрява до пълно стапяне. Разбърква се добре и накрая се слага ванилията. На дъното на формата се нарежда ред бисквити и се залива само с толкова от шоколада, колкото да се покрие леко. Слага се отново ред бисквити, после пак шоколад и така, докато продуктите свършат. Завършва се с шоколад. Слага се за 1 нощ в хладилник. Сладкиша се обръща в поднос, маха се фолиото и се сервира, нарязан на тънки резени.
|
Шоколадова торта с плодове и украшения по ваш избор
Необходими продукти:
1 цедено кисело мляко
1 пакет блатове(бели или кафяви)
сметана
пудра захар
сироп(за намазване на блата)
1 кофичка течен шоколад
украшения по ваш избор(плодове;шоколад на блокчета;стафиди или др.)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесват се цедено кисело мляко и сметана.Добавя се пудрата захар.
блатовете се намазват със сиропа,за да не са сухи.Жърху тях се изсипва по малко от жече добре разбития на ръка крем и се размазва.
По този начин се слагат 3 реда блатове,редувани с крем. Върху крема на последния блат се намазва течния и загрят шоколад.Украсява се.
ТОРТАТА НЕ СЕ ПЕЧЕ!!!!!!!
Ябълков сладкиш
Продукти
Начин на приготвяне
- В правоъгълна тавичка разтопяваме маслото и подреждаме на дъното бисквитите.
- Отгоре поставяме нарязаните на тънки резенчета ябълки.
- Разбиваме последователно с миксер яйцата със захарта, брашното с бакпулвера и ванилията.
- Получената смес изливаме равномерно върху ябълките и печем около 40 минути.
- След като изстине, по желание, поръсваме с пудра захар и режем на ромбчета
Торта Шоко-Чийз | |
Необходими продуктиЗа блатовете:
| |
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето със захарта, добавяме олиото, млякото (с разтворения в него бакпулвер), брашното, какаото, солта.
Получената смес разделяме на две и печем във форма с диаметър 25-26 см (препоръчвам ползването на хартия за печене). Всички продукти за крема (без крем *Оле*) се разбиват (аз слагам всичко в купата на кухненския робот, с приставка нож). Разбиваме до получаване на гладка, лъскава (като сатен) смес (нужно е около 2 минути). Добавяме и прахообразния крем (в случая *Оле) и продължаваме да разбиваме до стягане на сместа. Подреждане на тортата: Използвах откопчаващ ринг за оформяне на тортата. Слагаме един какаов блат. Сиропираме леко със захарен сироп. Намазваме тънък (но не прозрачен) слой крем. Върху крема подреждаме нарязани 2 бр. кроасани. Отгоре намазваме кроасаните с крем (по-богато, за да може да влезе крем и между отделните парчета). Отгоре следва втори ред кроасани - останалите 2 бр. и пак крем. Слагаме втория какаов блат. И него сиропираме леко. Завършваме с крем. Украсяваме (въпрос на вкус, фантазия, налични продукти и време). Може да се консумира веднага, но след престои е по-хубава. |
Продукти
Начин на приготвяне
- За блата: разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме брашното (сместа става много твърда). След това, в отделна купа разбиваме на сняг белтъците и ги добавяме към брашнената смес, малко по малко, с помощта на дървена шпатула, чрез бъркане с повдигане. Получаваме пенисто тесто, което печем на средно силна фурна (180 градуса) в намаслена тавичка. Най-добре е да ползваме сладкарска форма с подвижен кръг, за да запазим красивата форма на тортата при сервирането.
- За крема: Накисваме желатина, ако е на листчета в студена вода за около 5 минути. Разбиваме жълтъците и захарта и ги смесваме с млякото и ванилията. Слагаме на средно силен котлон и сгъстяваме с постоянно бъркане с тел, до гладък крем. Добавяме желатина в още топлия крем и разбъркваме добре.
- За украсата: Залепяме по стените на тавичката с изстиналия блат, равномерни парченца от избрания плод. Останалото количество плодове нарязваме на малки кубчета и ги смесваме с крема. Изливаме крема внимателно върху блата, като внимаваме да не развалим подредените плодове по стените на тавичката. Оставяме в хладилника поне 3 часа.
- За соса: Слагаме водата да кипне заедно със захарта, добавяме плодовете за 5 минути. Махаме от огъня и смиламе с миксер. Прецеждаме.
- Преди да сервираме, махаме подвижната стена на формата. Около всяко парченце поливаме малко сос в чинийката.
Лимонов кейк
Чийзкейкът е страхотен летен десерт. А тази лесна рецепта без печене със сигурност ще ти допадне. Ето какво ти трябва
за блата:
250 гр. масло
1 пакет бисквити, може да са пълнозърнести, чаени, какаови или каквито ти харесват
за плънката:
750 гр. крем сирене
200 милилитра подсладена течна сметана или кондензирано мляко
сокът от два големи лимона, по желание допълнително захар и ванилия
сладко или плодове за украсата
Приготовлението е много лесно – разтопяваш маслото и сипваш в него натрошените на ситно (почти на прах) бисквити. Смесваш добре, така че маслото да попие в бисквитите и да се получи лепкава маса, която разстилаш върху форма за кейк. Притискаш бисквитения блат по дъното и стените, за да покрие плътно, и го оставяш в хладилника.
След това смесваш добре крем сиренето, сметаната и сока от лимон. Опитай готовия крем и ако ти липсва сладост, добави захар на вкус. Можеш да овкусиш допълнително и с пакетче или две ванилия. Когато кремът е готов, го изсипваш върху бисквитения блат. Оставяш за няколко часа в хладилника, за да стегне, и после можеш да сервираш с украса от сладко или свежи плодове.
Медени сладки
Продукти :
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. мед
1/2 ч. ч. олио
1 с. л. какао
1 с. л. канела
брашно
Приготовление :
Яйцата се разбиват със захарта , прибавят се киселото мляко , меда , олиото , какаото и канелата.
Сместа се разбърква добре и започва да се добавя брашно , докато се получи средно меко тесто . Готовото тесто се оставя за половин час в хладилник .
След това се розточва и се реже на различни формички .
Готовите меденки се подреждат в тава с пекарска хартия и се пекат на 200гр. до зачервяване .
След като изстинат , по желание се потопяват в разтопен шоколад и се поръсват със смлени орехи .
mnogo vi e interesen bloga
ОтговорИзтриване