неделя, 23 юни 2013 г.

Ето рецепта за шоколадов мус ... :)



Необходими продукти:
200 г шоколад
4 яйца
160 г захар
400 мл сметана

Начин на приготвяне:

1.  Шоколадът се разтопява на водна баня.


2.  Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.


3.  Сметаната се разбива на пухкава пяна.

4.  Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.


5.  Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.


Съвети: По желание може да сервирате с настърган бял шоколад – за контраст. За свежест можете да сложите и нарязани плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място за коментара ви