петък, 1 февруари 2013 г.

Забележителности по света


Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. 
Световни Забележителности -  Аспарухов мост

Любопитно

Аспаруховият мост се намира във Варна. Аспаруховият мост свързва Черно море с Варненското езеро. Аспаруховият мост е част от международен път.
Световни Забележителности -  Пустинята Мохаве

Пустинята Мохаве

Още:Пустиня МохавеМохавеПустинята Мохаве заема голяма част от северозападната част на САЩ. Пустинята Мохаве е известна с призрачните градове на нейната територия. Пустинята Мохаве е наречена на името на едноименно племе.
Световни Забележителности -  Мулен Руж

Мулен Руж

Още:Мулен РужМулен Руж е едно от най-известните кабарета в света. Мулен Руж се намира в Париж. Мулен руж побира над 800 посетители, а атрактивните танцьорки имат десетки костюми.
 
Световни Забележителности -  Античен амфитеатър, Охрид

Античен амфитеатър, Охрид

Още:ОхридАнтичен АмфитеатърАнтичният амфитеатър в Охрид е построен между два хълма Gorni Saraj и Deboj. Античният амфитеатър в Охрид се намира отвъд крепостните стени на Самуиловата крепост. Античният амфитеатър в Охрид е неповторим не само от археологическа и историческа гледна то
Световни Забележителности -  Аквариум Тюркуазу

Аквариум Тюркуазу

Още:ИстанбулАквариум ТюркуазуТюркуазуАквариумът Тюркуазу е обявен за един от най-големите в света. Аквариумът Тюркуазу се намира в най-големия европейски МОЛ - Форум Истанбул.
Световни Забележителности -  Змиевидната колона

Змиевидната колона

Още:Змиевидната колонаЗмиевидната колона се намира в Истанбул и е една от забележителностите на града. Змиевидната колона е в чест на победата на гърците над персийците. Змиевидната колона символизира 3 преплетени змии.
Световни Забележителности -  Гардаленд

Гардаленд

Още:ГардалендГардаленд е третият по популярност развлекателен парк в Европа. Гардаленд е построен на източния бряг на езерото Гарда в Италия. Гардаленд е отворил врати през 1975 година и постепенно се е разширявал.
Световни Забележителности -  Фонтанът на дъгата в Сеул

Фонтанът на дъгата в Сеул

Още:Фонтанът на дъгатаФонтани в СеулЛунния фонтанФонтанът на дъгата в Сеул, наричан още като Лунният фонтан на дъгата е известен като най-дългият фонтан в целия свят. Фонтанът на дъгата в Сеул е включен в Книгата на рекордите Гинес. Фонтанът на дъгата се намира на моста Банпо.
Световни Забележителности -  Тюнел в Истанбул

Тюнел в Истанбул

Още:ТюнелЖелезница в истанбулТунелът в ИстанбулТюнел в Истанбул е къса подземна железопътна линия, свързваща кварталите Каракьой и Бейоглу. Тюнел се намира срещу моста Галата . Тюнел е уникална по рода си наклонена железница.
Световни Забележителности -  Бурж ал Араб

Бурж ал Араб

Още:Бурж ал АрабАрабската кулаБурж ал Араб е най-големият, най-луксозният и най-високият хотел в света. Бурж ал Араб е единственият хотел, удостоен със седем звезди. Бурж ал Араб се намира в Дубай, Обединени Арабски Емирства.
Световни Забележителности -  Дяволският мост на река Арда

Дяволският мост на река Арда

Още:Дяволският мостДяволски мост над АрдаДяволският мост се намира на река Арда. Дяволският мост и е известен като една от най-големите забележителности по течението на тази великолепна река. В най-високата си точка Дяволският мост достига почти 12 метра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място за коментара ви