Необходими продукти:
200 г шоколад
4 яйца
160 г захар
400 мл сметана
4 яйца
160 г захар
400 мл сметана
Начин на приготвяне:
1. Шоколадът се разтопява на водна баня.
2. Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.
3. Сметаната се разбива на пухкава пяна.
4. Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.
5. Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.
Съвети: По желание може да сервирате с настърган бял шоколад – за контраст. За свежест можете да сложите и нарязани плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Място за коментара ви