понеделник, 8 октомври 2012 г.

Синя ягодка?!?


Според някои публикации в мрежата, учени са създали синя ягода! От една страна изглежда страхотно, тъй като атомно синият цвят е изключително привлекателен. Но в същото време, сигурни ли сте, че бихте я изяли без притеснение?
Плодът е в стил Уили Уонка (най-великият майстор на шоколадови изделия в света от филма „Чарли и шоколадовата фабрика“). Обяснява се, че синият цвят е постигнат случайно, тъй като учените търсели начин за защита на ягодите от замръзване и за тази цел използвали ген от арктическа риба, който е отговорен за производството на своеобразно, наподобяващо антифриз вещество, което ги предпазва от замръзване в ледените океански води. В резултат на генетичното модифициране в лабораторията на учените се появили плодове в шокиращо синьо, които освен това могат да издържат на много ниски температури и няма да се превърнат в каша във фризера.
Според някои от коментарите във форумите обаче, има следи в изображенията, пуснати в интернет, които говорят за обработка на Photoshop.
Въпросът е, ако съществува, дали ще си я купите, за да я изядете, или само за да й се любувате като на произведение на изкуството

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място за коментара ви